Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet soğan
  • 5 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım kaşık salça
  • Tuz

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin tabanı kadar sıvı yağ koyup küçük kareler biçimde doğradığımız soğanları koyalım.
  2. Salça ve toz biberini koyalım.
  3. Küçük kareler formunda doğranmış biberler de koyalım.
  4. Parçalanmış tavuğumuzuda ekleyelim(biz daha evvel parçalayıp buzluğa kaldırmıştık,görselde o şekilde) ve çeyrek çay bardağı su koyalım.
  5. Tereyağ ve tuzunu da ekleyelim,suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Suyunu çektiğinde pişmiş olacaktır.

Afiyet olsun.

*Yemeğin ismindeki ‘Yavru’ sözü, Aydın’ın Yenipazar ilçesinde civcivlerin büyüdüğü periyotta kullanılan bir tabirden gelmektedir.

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Köri Soslu Baget
Kazandibi
Hindistan Cevizli Pamuk Pasta
Unlu İrmikli Helva Tarifi (Videolu)
Elmalı Roka Salatası
Meyveli Tart
Hdabla | © 2025 |