Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet soğan
- 5 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım kaşık salça
- Tuz
Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin tabanı kadar sıvı yağ koyup küçük kareler biçimde doğradığımız soğanları koyalım.
- Salça ve toz biberini koyalım.
- Küçük kareler formunda doğranmış biberler de koyalım.
- Parçalanmış tavuğumuzuda ekleyelim(biz daha evvel parçalayıp buzluğa kaldırmıştık,görselde o şekilde) ve çeyrek çay bardağı su koyalım.
- Tereyağ ve tuzunu da ekleyelim,suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektiğinde pişmiş olacaktır.
Afiyet olsun.
*Yemeğin ismindeki ‘Yavru’ sözü, Aydın’ın Yenipazar ilçesinde civcivlerin büyüdüğü periyotta kullanılan bir tabirden gelmektedir.
Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



