Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet soğan
  • 5 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım kaşık salça
  • Tuz

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin tabanı kadar sıvı yağ koyup küçük kareler biçimde doğradığımız soğanları koyalım.
  2. Salça ve toz biberini koyalım.
  3. Küçük kareler formunda doğranmış biberler de koyalım.
  4. Parçalanmış tavuğumuzuda ekleyelim(biz daha evvel parçalayıp buzluğa kaldırmıştık,görselde o şekilde) ve çeyrek çay bardağı su koyalım.
  5. Tereyağ ve tuzunu da ekleyelim,suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Suyunu çektiğinde pişmiş olacaktır.

Afiyet olsun.

*Yemeğin ismindeki ‘Yavru’ sözü, Aydın’ın Yenipazar ilçesinde civcivlerin büyüdüğü periyotta kullanılan bir tabirden gelmektedir.

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Kek
Mozaik Pasta
Çatlak Kurabiye
5 Çeşit Bakliyat Çorbası
Kahvaltılık Lavaş Sandviç ( Çok Lezzetli)
Hazır Çiğ Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet