Yaş Pasta
Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 adet orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 2 paket hazır pasta kreması (üzerindeki ölçüye nazaran süt)
Pastayı sıvamak ve renklendirmek için;
- Gıda boyası
- 2 paket kremşanti
Arasına eklemek için;
- Damla çikolata
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri mikseri alıp, güzelce çırptıktan sonra sıcak su ek edelim. Daha sonra kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu ek ettikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekimizi pişirelim.
- Pasta kremasının üzerindeki ölçüye nazaran sütle çırpıp kenara alalım.
- 2 paket krem şantiyi 2 su bardağı sütle güzelce çırpıp, bir ölçü beyazını ayırdıktan sonra başkalarını de ayırarak besin boyası ile renklendirelim.
- Soğuyan kekimizi 4 modüle bölelim her bir katını evvel sütle ıslattıktan sonra pasta kreması sürelim sonra damla çikolata ekleyip üst üste koyalım.
- Tüm katlar bittikten sonra son katını da kremşanti ile sıvayıp dolapta 2 saat dinlendirelim.
- Son olarak pastamızı renklendirdiğimiz kremşanti ile şekillendirelim. Bir kaç saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















