Yaş Pasta
Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım çay kaşığı tuz
- Sıcağa güçlü kapta su ( pişerken fırına koyulacak)
Üzerine;
- 2 paket kakaolu krem şanti
- 2 su br soğuk süt
- Damla çikolata
- Dondurulmuş meyve
- 1 paket kare bitter çikolata
- 1 paket kare sütlü çikolata
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yumurtanın beyazını bir kaba sarısını bir kaba ayıralım.
- Yumurta sarısını şekerle birlikte düzgünce çırpalım.
- Daha sonra ılık suyu ekleyelim. Çırpmaya devam edelim.
- Sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Diğer kaptaki yumurta beyazını içine tuzu ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra kakaolu karışıma ekleyip yeniden spatula ile kenarlardan alarak karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı serip kenarlarına tereyağı sürelim. Karışımı dökelim.
- Fırın ısınırken sıcağa sağlam bir kapta su koyalım.
- Kekimizi evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dk pişirelim.
- Piştikten sonra kalıptan çıkarıp ortadan ikiye bölelim.
- Krem şanti tozunu ve soğuk sütü çırpıp buzdolabında 1-2 saat bekletelim.
- Daha sonra ikiye böldüğümüz kekin ortasına sürelim.
- Üzerine damla çikolata serpip kekin 2. Katını koyalım.
- Onunda üzerini krem şanti ile kaplayıp buzdolabında 1 saat daha bekletelim.
- O sırada 2 paket çikolatayı benmari metodu eritelim.
- Pastanın üzerinde gezdirip dondurulmuş meyvelerle süsleyelim.
- Çikolata donunca pasta servise hazır.
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












