Yaş Pasta

Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un (ben yaklaşık 2,5 su bardağı kullandım)

Kreması için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 kilo süt
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Süslemek için;

  • Orman meyvesi karışımı
  • Çekilmiş ceviz

Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tozşeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar karıştırın.
  2. Ardından tüm sıvı gereçleri ek edip çırpılır.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ilave edip akışkan bir kıvamda kelepçeli dikdörtgen kalıba yaklaşık 30 cm 15 cm kalıba döküp pişiriyoruz.
  4. Kreması için tencereye tüm materyaller koyulur çırpıcı ile karıştırarak pişirilir.
  5. Kıvam alana kadar pişirilir soğuması için bir kenara alınır soğuyunca toz krem şanti ek edilip tekrar mikserden geçirilir.
  6. Süslemek için içine orman meyvesi ek ettim.
  7. Pişen keki soğuduktan sonra evvel ikiye sonra ortasına bi kat atmak için ortadan ikiye tekrar kesin.
  8. 4 kat lı bi yaş pasta olacak ortalarını fındıklı kahve ile süt ile karıştırıp ıslatıyoruz sonra krema ve orman meyvesi serpip her katı birebir halde yapıp süslüyoruz ,yumuşacık aromatik hafif bir pasta oluyor afiyet olsun.

Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Brawnola – Alternatif Brownie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paçanga Böreği (Galeta Unsuz)
Cheesecake
Nefis Havuç Çorbası (Videolu)
Hiç Beklemeden 10 Dakikada Yoğur Aç Doğra Erişte Yapımı
Mısır Gevrekli Kurabiye
Pırasa Dolması
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.