Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü)

Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram Tokat yaprağı (salamura)
- Zeytinyağı
- 1 adet limon
İç harcı için:
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Nane
- Tuz
Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce salamura yapraklar 3-4 dakika sıcak suda bekletelim, yıkayıp süzgece alalım.
- Geniş bir kabın içinde soğanlarımızı rendeleyelim.
- Üzerine zeytinyağı dökelim.
- Pirinç yıkayalım ve kabın içerisine ekleyelim.
- Baharatları, salçayı ve tuzu da ek edilmeli sonra ince kıydımız maydanozu da ekleyip karıştıralım. ( yaptığımız çiğ bir iç harç olacak. ).
- Yaprağın geniş tarafına iç harcı koyalım ve rulo üzere iki yanlardan kapatıp saralım.
- Yapraklar bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ekleyelim ve limon dilimleri ekleyelim 5-6 su bardağı kadar da sıcak su da ek edelim kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
Not : Sarmalar dağılmasın diye üzerine tencere kapağından küçük bir kase kapatalım.
Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







