Yaprak Kurabiye
Yaprak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta ( buğday ya da mısır farketmez)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamur ikiye ayrılıp kakao eklenen kesime eklenecek)
Üzeri için;
- Toz şeker
Yaprak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri uygun bir kapta yoğurun ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru iki modüle ayırıp modüllerden birine kakao ve yağı ekleyip kakao karışana kadar tekrar yoğuralım.
- Bilye kadar bir sade hamurdan bir kakaolu hamurdan alıp yuvarlayalım.
- İkisini elimizin içinde ileri geri yaparak hafif uzun silindir yapalım ve birleştirelim uçlarını sivrileştirelim.
- Bir bıçak yardımıyla kesikler atarak yaprak damar deseni verelim.
- Desen verdiğimiz kurabiyelerimizi toz şekere batıralım.
- Yağlı kağıt sevdiğimiz fırın tepsisine dizip denetimli nir formda evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Afiyet olsuun.
Yaprak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








