Yaprak Kurabiye

Yaprak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 tepeleme dolu pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un (gerekirse eklersiniz ele yapışmayan kıvamda olacak)
- 2 yemek kaşığı kakao (hamur ikiye kısmında eklenecek)
Yaprak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri ekleyip yoğuralım, daha sonra hamuru ikiye ayıralım (ben kakao az sevdiğim için daha az ayırdım)
- Az olana kakao ekleyelim sonra iki hamuruda unu ekleyip yoğuralım.
- Sonra dilediğiniz hali verebilirsiniz. Ben iki hamurdan biraz alıp, yoğurdum karıştı birbirine ve çatalla delikler ekleyip hal verdim.
- 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirdim.
Yaprak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


