Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan)

Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı su ( ele yapışmayan /sert olmayan bir hamur olacak)

Alt katmanı için :

  • 4 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine:

  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 3 su bardağı yoğurt

Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu tüm materyalleri karıştırarak suyunu denetimli ekleyerek yoğuruyoruz.
  2. Dinlenmesi için bir kenara bırakıyoruz.
  3. Soğanlarımızı kavurana kadar bekletiyoruz.
  4. Hamurumuz biraz dinlenirken tereyağımızı ve zeytinyağını tenceremize koyup eritiyoruz.
  5. Sonra uzun ince (sövüş) doğranmış soğanlarımızı ekleyip güzelce karamelize olacak halde kavuruyoruz. Altına kapatıyoruz.
  6. Hamurumuzu çok az un yardımıyla ince katman halinde açıyoruz istediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz ben makarna üzere kestim sonra kestiğimiz hamuru tuzlu ve yağlı suda 3-4 dakika haşlıyoruz. (makarna gibi)
  7. Haşladığımız makarnaları soğanlı harca koyuyoruz.
  8. Güzelce karıştırıp tereyağının her tarafını aldığına emin olunca servis ediyoruz.
  9. Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun.

Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia
Ispanaklı Gül Böreği
Köz Patlıcan Mezesi
Elmalı Kurabiye
Rulo Pasta Tarifi (Videolu)
Cevizli Peynirli Sarıyer Böreği
Hdabla | © 2025 |