Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan)
Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı su ( ele yapışmayan /sert olmayan bir hamur olacak)
Alt katmanı için :
- 4 adet soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
- 3 diş sarımsak rendesi
- 3 su bardağı yoğurt
Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu tüm materyalleri karıştırarak suyunu denetimli ekleyerek yoğuruyoruz.
- Dinlenmesi için bir kenara bırakıyoruz.
- Soğanlarımızı kavurana kadar bekletiyoruz.
- Hamurumuz biraz dinlenirken tereyağımızı ve zeytinyağını tenceremize koyup eritiyoruz.
- Sonra uzun ince (sövüş) doğranmış soğanlarımızı ekleyip güzelce karamelize olacak halde kavuruyoruz. Altına kapatıyoruz.
- Hamurumuzu çok az un yardımıyla ince katman halinde açıyoruz istediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz ben makarna üzere kestim sonra kestiğimiz hamuru tuzlu ve yağlı suda 3-4 dakika haşlıyoruz. (makarna gibi)
- Haşladığımız makarnaları soğanlı harca koyuyoruz.
- Güzelce karıştırıp tereyağının her tarafını aldığına emin olunca servis ediyoruz.
- Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun.
Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







