Yaprak Et
Yaprak Et Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram et
- 2 adet patates
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1-2 adet domates
- Bir baş sarımsak
Baharatlamak için:
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı top karabiber (veya yarım çay kaşığı toz karabiber)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı et harcı
- Zeytinyağı
Yaprak Et Tanımı Nasıl Yapılır?
- Et olarak meskende bulunan rastgele parçayı kullanabilirsiniz. Ben incik kısmını kullandım biraz kuru üzere oldu en güzel sonuç için tranç yahut nuar kullanmanızı tavsiye ederim.
- Etleri ince ince yaprak üzere doğrayalım ve bir kenara alalım. Soğan hariç zerzevatları de çok küçük olmayacak halde doğrayıp farklı bir kaba alalım.
- Soğanları daire biçiminde doğradıktan sonra bir ölçü tuz ile ovup sebzelere ekleyelim.
- Eğer havanınız varsa sarımsakları, karabiberi ve başka baharatları havanda dövmenizi öneririm. Şayet yoksa baharatları toz halinde, sarımsağı ezerek karıştıralım.
- Baharat karışımının bir kısmını ete ekleyip elimizle düzgünce ovup güzelce ete yedirelim. Geri kalan baharatları sebzelere ekleyip zeytinyağı da ekleyim güzelce karıştıralım.
- Fırın tepsisine folyo, üzerine yağlı kağıt koyalım, birinci evvel bir ölçü et, üzerine sebzelerin yarısı ve sonra tekrar kalan etler ve sebzelerin geri kalanı olarak tepsiye alalım. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirelim. Baş sarımsağı ortadan kesip tepsiye koyalım ve hava almayacak biçimde uygunca saralım.
- 160 derece evvelden ısıtılmış fırında 1,5/2 saat pişirmek kâfi oluyor. Pişme mühleti etleri kesim boyutunuza nazaran değişiklik gösterebilir.
Yaprak Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














