Yan Yana (Eli Böğründe)
Yan Yana (Eli Böğründe) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 6-7 adet domates
- 8-10 diş sarımsak
- Tereyağı
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Zeytinyağı
Yan Yana (Eli Böğründe) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi zeytinyağı, tuz, kekik, pul biber ile marine edelim. 2 – 3 saat marine olursa hoş olur. Vakit kısıtlı ise 1 saat de kâfi olur.
- Tavaya yan yana etimizi, biberlerimizi, domatesi dizelim. Üstüne tuz serpelim orantılı bir biçimde. En üste sarımsakları koyalım. Görseldeki üzere dizebilirsiniz.
- Malzemelerin üzerine tereyağ kesimleri koyalım. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 190 dereceye ayarladığımız fırına verelim.
- 2 saat sonunda folyoyu açıp biraz üzeri kızarana kadar 5-10 dakika bekleyelim. Afiyet olsun.
Yan Yana (Eli Böğründe) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







