Yan Yana (Eli Böğründe)

Yan Yana (Eli Böğründe) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 6-7 adet domates
  • 8-10 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Yan Yana (Eli Böğründe) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi zeytinyağı, tuz, kekik, pul biber ile marine edelim. 2 – 3 saat marine olursa hoş olur. Vakit kısıtlı ise 1 saat de kâfi olur.
  2. Tavaya yan yana etimizi, biberlerimizi, domatesi dizelim. Üstüne tuz serpelim orantılı bir biçimde. En üste sarımsakları koyalım. Görseldeki üzere dizebilirsiniz.
  3. Malzemelerin üzerine tereyağ kesimleri koyalım. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 190 dereceye ayarladığımız fırına verelim.
  4. 2 saat sonunda folyoyu açıp biraz üzeri kızarana kadar 5-10 dakika bekleyelim. Afiyet olsun.

Yan Yana (Eli Böğründe) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer Patates Kızartması
Sebzeli Rulo Patates
Yoğurtlu Kabak Yatağında Atom Köfte
4 Malzeme İle Lavaş Ekmeği Tarifi (Videolu)
Çikolatalı Tart Pasta
Lavantalı Ve Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |