Yalancı Tiramisu

Yalancı Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • ½su bardağı granül kahve
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • ½ su bardağı şeker

Kreması için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 200 gram labne peyniri

Yalancı Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebimizi yapmakla başlıyoruz yazdığım gereçleri bir tencerede uygunca pişiriyoruz.
  2. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz, bu sırada orta ara karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra tatlımızı hazırlamaya başlayalım, tepsimizi yahut borcamı hazırlıyoruz.
  4. Kahve, su, şeker ve süt karışımı hazırlayıp kenara alıyoruz .
  5. Daha sonra tepsimize üst üste olcak biçimde ikişer tane petibör bisküvi koyuyoruz, her bir katını uygunca kahveli karışımımızla ıslatıyoruz.
  6. Üzerine yetecek kadar muhallebi ekleyip tekrar iki kat bisküvi ekleyip bisküvileri yine ıslatıyoruz.
  7. Daha sonra tekrar muhallebi döküp yavaşça yayıyoruz bu süreci bisküvi ve muhallebi bitene kadar devam ediyoruz.
  8. Üzerini süslemek için kakao serpiyoruz, ben kalan bisküvileri ezip üzerine eklemek istedim ve küçük küçük çilek dilimledim, 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Yalancı Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı)
Çeşmi Nigar Çorbası
Fırın Sütlaç
Tepsi Poğaçası (Videolu)
İrmikli Cheesekek
Gürcü Usulü Tavuk (Çkmeruli)
Hdabla | © 2025 |