Yalancı Tavuk Göğsü
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 150 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını aldım. Eriyince unu ek ettim.
- Unu kokusu çıkana kadar kavurdum. Yaklaşık 3- 3,5 dakika kadar. Tabi bu ortada daima karıştırdım.
- İki bardak soğuk sütü una ek ettim ve topaklanmaması için süratli hızlı karıştırdım. Bu süreç sahiden topaklanmayı önlüyor. Akabinde kalan sütü ekledim.
- Kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirdim.
- Ocağı kıstım ve 3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam ettim.
- Ocağı kapattım, vanilyayı ekledim. Karıştırdım.
- Ben bu tıp tatlılarda ki çırpma sürecinde, el blendırı kullanmayı tercih ediyorum. Nedeni tatlının daha yeterli köpüklenmesi. Sütlü tatlı ne kadar uygun çırpılırsa, içine o kadar hava girer. Bu da tatlıya ipeksi bir görünüm sağlar, tatlının lezzetini arttırır, tatlıyı hafifletir.
- Borcamı ıslattım. Suyun fazlasını kağıt havlu ile aldım. Tatlıyı tepsiye döktüm, üzerini düzleştirdim.
- Oda sıcaklığına gelince buz dolabına aldım. 4-5 saat beklettim. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Sıhhat ve afiyetle🌺.
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















