Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı çok doldurmadan un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram tereyağ yada margarin (margarin kulandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kakaolu bisküvi

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle margarini tencereye alarak eritelim.
  2. Üzerine unu ekleyelim ve süratlice karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım. Muhallebi yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
  4. 5 dk kadar mikserle karıştıralım. Bu evrede muhallebinizin sakız üzere olmasını sağlayacaktır.
  5. Kabımızın tabanına biraz muhallebi ekleyelim ve bisküvilerimizi dizelim. Üstüne muhallebi yayıp tekrar bisküvi ekleyip kalan muhallebi ile kaplayalım
  6. Daha sonra oda sıcaklığına gelene tatlımızı 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Sable Kurabiye
Orman Meyveli Crumble Kek
Fırında Çıtır Sigara Böreği
Lotuslu Cookie Tarifi
Tek Tencerede Lazanya
Waffle
Hdabla | © 2025 |