Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tarifi
Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 adet beyaz peynir (yaklaşık 200 g)
- Maydanoz
Sosu için:
- 3 adet yumurta
- 200 ml süt
- 200 ml su
- 150 ml sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 200 °c alt-üst ayarda ısıtın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.
- Yufkanın yarısını ince ince şeritler halinde kesin ve tepsiye yerleştirin.
- Sos için tüm materyalleri yeterlice çırpın.
- Sosun yarısını yufkanın üzerine dökün.
- Beyaz peyniri ezin, ince kıyılmış maydanozla karıştırın ve yufkanın üzerine serpiştirin.
- Kalan yufkayı da şeritler halinde kesip üzerine yerleştirin.
- Kalan sosu da dökün. Yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Daha büyük bir tepsi için materyalleri iki katına çıkarın ve kat kat dizin: yufka – peynir – yufka – peynir – biçiminde.
Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






