Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tarifi

Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 adet beyaz peynir (yaklaşık 200 g)
  • Maydanoz

Sosu için:

  • 3 adet yumurta
  • 200 ml süt
  • 200 ml su
  • 150 ml sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 °c alt-üst ayarda ısıtın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.
  2. Yufkanın yarısını ince ince şeritler halinde kesin ve tepsiye yerleştirin.
  3. Sos için tüm materyalleri yeterlice çırpın.
  4. Sosun yarısını yufkanın üzerine dökün.
  5. Beyaz peyniri ezin, ince kıyılmış maydanozla karıştırın ve yufkanın üzerine serpiştirin.
  6. Kalan yufkayı da şeritler halinde kesip üzerine yerleştirin.
  7. Kalan sosu da dökün. Yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Daha büyük bir tepsi için materyalleri iki katına çıkarın ve kat kat dizin: yufka – peynir – yufka – peynir – biçiminde.

Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Yoğurtlu Kişnişli Tel Şehriye Çorbası
Fırın Tepsisinde Perde Pilav
Patates Mücver
Poğaça
Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |