Yalancı Su Böreği
Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 4 adet yufka
- 200 gram beyaz peynir (lor yahut çökelek)
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için:
- 3 adet yumurta
- 280 ml süt
- 180 ml sıvı yağ
- 200 ml maden suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, süt, yağ, maden suyu, tuz ve kabartma tozunu çırpın.
- Her yufkayı dörde bölün (16 parça), fırın kabını yağlayın.
- 8 yufka kesimini sosla ıslatıp kaba yerleştirin.
- Beyaz peynir ve kaşarı eşit biçimde serpin.
- Kalan 8 yufkayı sosa batırıp üzerine koyun, 40 dk dinlendirin, 220°c’de 40 dk pişirin, dilimleyin.
Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















