Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 4 adet yufka
  • 200 gram beyaz peynir (lor yahut çökelek)
  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için:

  • 3 adet yumurta
  • 280 ml süt
  • 180 ml sıvı yağ
  • 200 ml maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, süt, yağ, maden suyu, tuz ve kabartma tozunu çırpın.
  2. Her yufkayı dörde bölün (16 parça), fırın kabını yağlayın.
  3. 8 yufka kesimini sosla ıslatıp kaba yerleştirin.
  4. Beyaz peynir ve kaşarı eşit biçimde serpin.
  5. Kalan 8 yufkayı sosa batırıp üzerine koyun, 40 dk dinlendirin, 220°c’de 40 dk pişirin, dilimleyin.

Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Yumurtalı Avokado
Şeftalili Turta
Kadife (Red Velvet) Pasta
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye
Un Helvası
Magnolia
Hdabla | © 2025 |