Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Sosu için;
- 12 su bardağı süt
- 12 su bardağı maden suyu
- 1 adet yumurta
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba yumurta, maden suyu, sütü karıştıralım güzelce çırpıp karışmasını sağlayalım. Yufkalarımızı üst üste açıp rulo halinde saralım ve birer parmak kalınlığında keselim.
- Yufkanın yarısını yağlamış olduğumuz kare borcama eşit kalınlıkta olacak biçimde koyalım üzerine hazırladığımız sosun yarısını her yeri ıslanacak biçimde dökelim.
- Kaşar peyniri ve beyaz peyniri karışımını sosladığımız yufkaların üzerine koyalım (isterseniz kıymalı patatesli yahut ıspanaklı da yapabilirsiniz) kalan yıfkalarımızı da peynirin üzerine eşit biçimde koyalım.
- Kalan sosumuzu her yeri ıslanacak formda dökelim üzerine çörek otu yahut susam döküp fırınlayalım.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında 30-40dakika denetimli bir formda pişirelim.
- Altı ve üzeri kızaran böreğimizi fırından çıkaralım üzerine pak bir bez örtüp soğumaya bırakalım soğuyan böreğimizi dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun 🌸.
Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



