Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 12 su bardağı süt
  • 12 su bardağı maden suyu
  • 1 adet yumurta

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri

Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba yumurta, maden suyu, sütü karıştıralım güzelce çırpıp karışmasını sağlayalım. Yufkalarımızı üst üste açıp rulo halinde saralım ve birer parmak kalınlığında keselim.
  2. Yufkanın yarısını yağlamış olduğumuz kare borcama eşit kalınlıkta olacak biçimde koyalım üzerine hazırladığımız sosun yarısını her yeri ıslanacak biçimde dökelim.
  3. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri karışımını sosladığımız yufkaların üzerine koyalım (isterseniz kıymalı patatesli yahut ıspanaklı da yapabilirsiniz) kalan yıfkalarımızı da peynirin üzerine eşit biçimde koyalım.
  4. Kalan sosumuzu her yeri ıslanacak formda dökelim üzerine çörek otu yahut susam döküp fırınlayalım.
  5. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında 30-40dakika denetimli bir formda pişirelim.
  6. Altı ve üzeri kızaran böreğimizi fırından çıkaralım üzerine pak bir bez örtüp soğumaya bırakalım soğuyan böreğimizi dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun 🌸.

Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Etli Bulgur Pilavı
Şekersiz Kakaolu Islak Kek
Amerikan Muffin Tarifi
Avokado Mezesi (Yumurtalı)
Blenderda Pratik Çiğ Köfte
Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet