Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka (5’li)

Yufkayı ıslatmak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 şişe maden suyu
  • Tereyağı

İç harcı için;

  • 5-6 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık tatlı biber salçası
  • Kimyon

Peynirli harç için;

  • Beyaz peynir (iki farklı çeşit peynirde olur)

Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates için 5-6 adet patates haşlanır. Bir kenarda tavada 1 adet soğan kavrulur. Tatlı biber salçası, kimyon eklenir. Haşlanan patatese eklenir, patates ezeceği ile ezilir.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım. Bir adet yufkayı serelim üzerine iki kepçe sos dökelim.
  3. Daha sonra kalan iki adet yufkayı ortadan ikiye bölelim tek tek sosun içine batırıp yavaşça sıkalım ve tepsiye serelim.
  4. 3 adet yufkayı bu halde alt kata yayalım. Artık iç harcı ekleyelim.
  5. Kalan öbür 2 yufkaya da tıpkı süreci yapalım ve yanlarda kalan yufkayı en üste kapatalım, keselim.
  6. Üzerine kalan sosu ekleyelim ve her bir dilimin üstüne küçük kesim tereyağı yerleştirelim.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Turşusu
Emziren Anneler İçin Tarif
Dereotlu Poğaça
Yulaflı Pizza (Yok Böyle Lezzet Yulaf Sevmeyen Kalmayacak)
Kıymalı Pide
Odun Ateşinde Pişmiş Gibi Pizza
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet