Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yufka (5’li)
Yufkayı ıslatmak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 şişe maden suyu
- Tereyağı
İç harcı için;
- 5-6 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 kaşık tatlı biber salçası
- Kimyon
Peynirli harç için;
- Beyaz peynir (iki farklı çeşit peynirde olur)
Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates için 5-6 adet patates haşlanır. Bir kenarda tavada 1 adet soğan kavrulur. Tatlı biber salçası, kimyon eklenir. Haşlanan patatese eklenir, patates ezeceği ile ezilir.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım. Bir adet yufkayı serelim üzerine iki kepçe sos dökelim.
- Daha sonra kalan iki adet yufkayı ortadan ikiye bölelim tek tek sosun içine batırıp yavaşça sıkalım ve tepsiye serelim.
- 3 adet yufkayı bu halde alt kata yayalım. Artık iç harcı ekleyelim.
- Kalan öbür 2 yufkaya da tıpkı süreci yapalım ve yanlarda kalan yufkayı en üste kapatalım, keselim.
- Üzerine kalan sosu ekleyelim ve her bir dilimin üstüne küçük kesim tereyağı yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







