Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- ️4 adet yufka (yufka)
- ️200 gr beyaz peynir
- ️250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
️Sos için;
- ️3 adet yumurta
- ️280 ml süt
- ️180 ml sıvı yağ
- ️200 ml maden suyu
- ️1 çay kaşığı tuz
Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sosla başlıyoruz. Tüm gereçleri bir kaseye koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz.
- Yufka yapraklarını yuvarlayıp 2 cm kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.
- Hamuru kestikten sonra bir borcama yarısını yay ıyorsunuz.
- Şimdi sosun yarısını yufkaların üzerine dökün.
- Beyaz peynirini ve rendelenmiş peyniri yufkaların üzerine yayın.
- Şimdi yufkaların öbür yarısını da peynirin üzerine yerleştirip kalan sosu üzerine dökün.
- Pişmemiş böreğinmizi 40 dakika dinlendirelim.
- Şimdi böreği 220 derecede evvelden ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde yaklaşık 40 dakika pişirin.
Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













