Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tl süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta(buğdayda olur,mısırda)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kedidili bisküvi

Üzeri için;

  • Çikolata sos
  • 2 su bardağı süt
  • 6-8 adet çilek
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz tereyağ,vanilin ve kedidili bisküvimiz hariçinde tüm gerecimizi tencereye alıyoruz ,ocağımızı orta derecede açıp karıştırarak üstü balon balon olana kadar pişiriyoruz.
  2. Ardından tereyağ ve vanilin ekleyip 5 dk daha pişiriyoruz.
  3. Kedi lisanı bisküvimizi 2 3 modüle bölerek tencereye ekleyip karıştırıyoruz akabinde borcama döküyoruz ve sosuna geçiyoruz.
  4. Ben çikolata sosunu hazır kullandım siz isterseniz kendiniz yapabilirsiniz 2 su bardağı süt ile çikolata sosumu pişirdim .
  5. Biraz soğuduktan sonra borcamdaki muhallebimin üzerine ekledim çilek ve ceviz ile süsleyerek dolapta soğumaya bıraktım.

Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Puf Puf Pişi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sandviç Kurabiye
Karnabahar Köftesi (Mücver Gibi)
Fındıklı Tarçınlı Kurabiye
Kıymalı Su Böreği
Püf Noktalarıyla Yaş Pasta
Börek
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.