Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tl süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta(buğdayda olur,mısırda)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kedidili bisküvi

Üzeri için;

  • Çikolata sos
  • 2 su bardağı süt
  • 6-8 adet çilek
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz tereyağ,vanilin ve kedidili bisküvimiz hariçinde tüm gerecimizi tencereye alıyoruz ,ocağımızı orta derecede açıp karıştırarak üstü balon balon olana kadar pişiriyoruz.
  2. Ardından tereyağ ve vanilin ekleyip 5 dk daha pişiriyoruz.
  3. Kedi lisanı bisküvimizi 2 3 modüle bölerek tencereye ekleyip karıştırıyoruz akabinde borcama döküyoruz ve sosuna geçiyoruz.
  4. Ben çikolata sosunu hazır kullandım siz isterseniz kendiniz yapabilirsiniz 2 su bardağı süt ile çikolata sosumu pişirdim .
  5. Biraz soğuduktan sonra borcamdaki muhallebimin üzerine ekledim çilek ve ceviz ile süsleyerek dolapta soğumaya bıraktım.

Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates
Enfes Kek
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni
Fırında Levrek
Beyti Kebap
Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması
Hdabla | © 2025 |