Yalancı Etimek Tatlısı
Yalancı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı+2 dolu yemek kaşığı galeta unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 4,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 100ml sıvı krema
- 2 dolu yemek kaşığı krem şanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
Yalancı Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğumasını beklememiz için öncelikle muhallebili yapıyoruz.
- Nişasta,süt,un ve şekeri tencereye alıyoruz.
- Kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Altını kapattıktan sonra sıcak muhallebiye vanilya ve tereyağ ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerini muhallebiye temas edecek halde streç sinema ile kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra streci üzerinden alıyoruz ve krema ile krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz, kenarı alıyoruz.
- Sonrasında şerbeti hazırlıyoruz ve ılıması için kenarı alıyoruz. Veee son olarak sıra tabanına geldi… yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ardından geriye kalan tüm gereçleri ekliyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz.
- Fırın için uygun borcama hamuru döküyoruz ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırının alt rafında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen sıcak tatlıya ılık şerbeti döküyoruz.
- Oda ısısına geldikten sonra hazırda bulunan muhallebiyi üzerine döküyoruz ve güzelce yaydırıyoruz.
- Son olarak üzerini isterseniz hindistan cevizi isterseniz toz antep fıstığı isterseniz de ceviz kırıklarıyla süsleyebilirsiniz.
Not: dilerseniz tatlıyı muhallebisiz halde de tüketebilirsiniz. Bak bakalım yalancı mı gerçek mi☺️ deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Yalancı Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












