Yalancı Boşnak Mantısı

Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 10 adet milföy
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, toz biber, pulbiber, kimyon (damak tadınıza göre)
  • Sıvıyağ (üzerine sürmek için)

Üzeri için:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Toz kırmızı biber
  • Nane

Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı bir kaba alalım. Soğanı robottan çekelim ya da incecik rendeleyelim. Minik minik doğrayabilirsiniz de. Soğanı da kıymanın üzerine ekleyelim. Baharatları ve tuzu da ek edip güzelce yoğuralım.
  2. Her bir milföy hamurunu 4 e bölelim. Birer çay kaşığı dolusu kıymalı harçtan alıp milföy modüllerinin üzerine koyalım. Mantı üzere kapatıp uçlarını birleştirelim.
  3. Birleştirdiğimiz kısımlar alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Tam bir tepsi çıkıyor bu ölçülerle. Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürelim.
  4. 180 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Bu ortada sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Fırından çıkarınca soğutmadan yoğurdu üzerine dökelim.
  5. Bir cezvede tereyağını eritip hafif yakalım. Üzerine kırmızı toz biberi ve naneyi ekleyip şöyle bir karıştırıp çabucak yoğurdun üzerine gezdirelim. Bekletmeden yiyelim. Afiyet olsun 🤤♥️.

Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi
Ev Usulü Tavuklu Pide
Bebek Ara Öğün
Sarımsaklı Meze
El Açması Midye Börek
Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme)
Hdabla | © 2025 |