Yalancı Boşnak Mantısı

Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 10 adet milföy
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, toz biber, pulbiber, kimyon (damak tadınıza göre)
- Sıvıyağ (üzerine sürmek için)
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Toz kırmızı biber
- Nane
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir kaba alalım. Soğanı robottan çekelim ya da incecik rendeleyelim. Minik minik doğrayabilirsiniz de. Soğanı da kıymanın üzerine ekleyelim. Baharatları ve tuzu da ek edip güzelce yoğuralım.
- Her bir milföy hamurunu 4 e bölelim. Birer çay kaşığı dolusu kıymalı harçtan alıp milföy modüllerinin üzerine koyalım. Mantı üzere kapatıp uçlarını birleştirelim.
- Birleştirdiğimiz kısımlar alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Tam bir tepsi çıkıyor bu ölçülerle. Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürelim.
- 180 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Bu ortada sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Fırından çıkarınca soğutmadan yoğurdu üzerine dökelim.
- Bir cezvede tereyağını eritip hafif yakalım. Üzerine kırmızı toz biberi ve naneyi ekleyip şöyle bir karıştırıp çabucak yoğurdun üzerine gezdirelim. Bekletmeden yiyelim. Afiyet olsun 🤤♥️.
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








