Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tarifi

Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet büyük uzunluk muz
  • 1 su bardağı yulaf
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sarı üzüm
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

İsteğe bağlı olarak:

  • Yarım su bardağı- 1 su bardağı ceviz ya da fındık
  • Bitter çikolata parçacığı
  • 1 adet elma (meyve tadı ağır istenirse)

Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yulafları rondodan geçirin. Çok ezilmesine gerek yok.
  2. Muzları çatal yardımı ile bir kapta ezin.
  3. Üstüne 1 yumurtayı kırın. Ve beyazlaşana kadar çırpın.
  4. Sonra üstüne öbür gereçleri ekleyelim.
  5. Yemek kaşığı ile karıştıralım.
  6. Yağlı kâğıtlı kek kabına alalım.
  7. 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirelim.
  8. Genellikle sade tercih ediyorum kek servisini. Fakat tercihe nazaran üstüne çikolata sosu, hindistan cevizi, eritilmiş çikolata, kakaolu puding vb. Kullanılabilir. Afiyet olsun.

Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk
Alman Usulü Makarna Salatası
Ağızda Dağılan Nefis Leblebili Kurabiye Tarifi (Videolu)
Fırında Kıymalı Kabak Ve Kapya Biber Dolması
Tavada Pırasalı Yeşil Soğan Mücveri
Gaziantep Usulü Domatesli Pilav
Hdabla | © 2025 |