Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tarifi
Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet büyük uzunluk muz
- 1 su bardağı yulaf
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sarı üzüm
- Yarım su bardağı kakao
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
İsteğe bağlı olarak:
- Yarım su bardağı- 1 su bardağı ceviz ya da fındık
- Bitter çikolata parçacığı
- 1 adet elma (meyve tadı ağır istenirse)
Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yulafları rondodan geçirin. Çok ezilmesine gerek yok.
- Muzları çatal yardımı ile bir kapta ezin.
- Üstüne 1 yumurtayı kırın. Ve beyazlaşana kadar çırpın.
- Sonra üstüne öbür gereçleri ekleyelim.
- Yemek kaşığı ile karıştıralım.
- Yağlı kâğıtlı kek kabına alalım.
- 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirelim.
- Genellikle sade tercih ediyorum kek servisini. Fakat tercihe nazaran üstüne çikolata sosu, hindistan cevizi, eritilmiş çikolata, kakaolu puding vb. Kullanılabilir. Afiyet olsun.
Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










