Yağlı Kıl Biber Turşusu

Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıl biber
  • Yarım su bardağından biraz fazla sirke
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 baş sarımsak
  • 3 domates
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu

Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerimizin sap ve üç kısımlarını kesiyoruz.
  2. Biberlerin uzunluklarına nazaran 2 yada 3 modüle bölüyoruz.
  3. Tencereye sirke, zeytinyağ, su ve kaya tuzunu koyup kaynatıyoruz.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra iri olarak doğradığımız sarımsakları ekliyoruz.
  5. Biberleri ek ediyoruz ve rengi değişene kadar pişiriyoruz.
  6. Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve çok küçük olmayacak formda küp küp doğruyoruz.
  7. Rengi değişen biberlerin üzerine ekliyoruz.
  8. Domatesleri eritmeden 5-10 dakika kadar kaynatıyoruz.
  9. Altını kapatır kapatmaz çabucak kavanozlara ek ediyoruz.
  10. ⚠️Kapakların kaynamış ve yeni olması kıymetli 🍅domatesli yağlı biber turşumuz hazır. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 😋.

Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Kebap
Tavuklu Kapya Biberli Pirinçli Diyet Bowl
Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Kardelen Pasta
Sağlıklı Ve Pratik: Fırında Sebzeli Köfte Tarifi (Videolu)
Sosisli Milföy Börek
Hdabla | © 2025 |