Yağlı Katmer

Yağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı (dolu) tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sütümüzü bir kaba alıyoruz ılık olcak.
- Daha sonra mayamızı süte karıştırıyoruz etkin hale gelmesi için sonrasında tuzumuzu ve 5 su bardağı unumuzu yavaşca ek ederek karıştırıyoruz ve yoğurma ya başlıyoruz.
- Mayalanmasını beklemenize gerek yok.
- Sonra hamurları 7 eşit modüle bölüp yalnızca 1 hamur hariç 6 bezeyi açma sürecine geçiyoruz tek tek hepsini açtıktan sonra ocakta ve soğumuş olan yağımızı yufkaların üzerine serpistiriyoruz.
- Herbirini rulo olarak katliyoruz ,gül böreği üzere kıvırıyoruz 6 adet hamuru bu halde yapıyoruz en son kalan yufkayı en alta serip aralıklı gelecek halde hamurları üzerine koyup üçgen formda kesip kestigimiz paraçalari hamurların üzerine kapatıyoruz.
- İşlem bittikten sonra 30 dakika buzlukta bekletiyoruz.
- Bekleme sonunda hamurları çıkartıp elimizlede acabilirz servis tabağı büyüklüğünde açıp pişirme sürecine geçiyoruz.
- Orta ateşte pişecek formda yapmaya devam ediyoruz.
- Katmerimiz hazır afiyet olsun ☺️☺️.
Yağlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








