Yağlı Katmer

Yağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı (dolu) tereyağı yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sütümüzü bir kaba alıyoruz ılık olcak.
  2. Daha sonra mayamızı süte karıştırıyoruz etkin hale gelmesi için sonrasında tuzumuzu ve 5 su bardağı unumuzu yavaşca ek ederek karıştırıyoruz ve yoğurma ya başlıyoruz.
  3. Mayalanmasını beklemenize gerek yok.
  4. Sonra hamurları 7 eşit modüle bölüp yalnızca 1 hamur hariç 6 bezeyi açma sürecine geçiyoruz tek tek hepsini açtıktan sonra ocakta ve soğumuş olan yağımızı yufkaların üzerine serpistiriyoruz.
  5. Herbirini rulo olarak katliyoruz ,gül böreği üzere kıvırıyoruz 6 adet hamuru bu halde yapıyoruz en son kalan yufkayı en alta serip aralıklı gelecek halde hamurları üzerine koyup üçgen formda kesip kestigimiz paraçalari hamurların üzerine kapatıyoruz.
  6. İşlem bittikten sonra 30 dakika buzlukta bekletiyoruz.
  7. Bekleme sonunda hamurları çıkartıp elimizlede acabilirz servis tabağı büyüklüğünde açıp pişirme sürecine geçiyoruz.
  8. Orta ateşte pişecek formda yapmaya devam ediyoruz.
  9. Katmerimiz hazır afiyet olsun ☺️☺️.

Yağlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Ballı Kanat
Patlıcan Yemeği (En Azından Bir Kere Deneyin)
Karpuz Kokteyli
En Kolay Elmalı Kurabiye (Videolu)
Susamlı Pide Poğaça
Katkat (Şipşak Milföy)
Hdabla | © 2024 |