Yağlı Kapya Biber Turşusu

Yağlı Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kapya biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • Temizlenmiş yıkanmış doğranmış maydanoz (1 demet maydanozun 3/1 i)

Yağlı Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberlerin çöplerini ayıklayıp, çekirdeklerini ayırın yıkayıp bir parmak kalınlığında doğrayın.
  2. Sarımsakların kabuklarını soyup, iri ise doğrayın.
  3. Tencereye su sirke sıvı yağ ve kaya tuzunu koyup, ocakta kaynamaya bırakın sirkeli su kaynayınca tencereye doğranmış kapya biberleri ekleyip karıştırın akabinde ocakta kaynamaya bırakın kaynayınca yalnızca 3 dakika daha kaynatın akabinde ocaktan alın.
  4. Hemen sıcakken pak bir kavanoza malzemeyi doldurun suyunu da kavanoza doldurun kavanoz ağzına kadar dolunca sıfır kullanılmamış pak bir kapak ile kavanozun ağzını sıkıca kapatıp kavanozu kapak kısmı aşağıya gelecek formda çevirin.
  5. Bir gece bekletin sonraki günü buzdolabına koyun.
  6. Ertesi günü çabucak de yiyebilirsiniz buzdolabında saklayınız.

Afiyet olsun.

Yağlı Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği)
Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye
Peynir Dolgulu Kek
Efsane Lezzetiyle Pizza Tarifi
Kıymalı Pide
Muffin Kabında Elmalı Kurabiye -Tart
Hdabla | © 2025 |