Yağlı Gevrek
Yağlı Gevrek Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
Yağlı Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda ısısındaki margarini,sıvı yağı, yumurtayı, şirketi, tuzu, şekeri ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
- Ardından unu ve kabartma tozunu ek edip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp silindir hali verelim.
- Üzerlerine yumurta akı sürüp susam ve çörekotu karışımı serpelim.
- 1 parmak uzunluğunda kesip tepsiye çizelim ve 180° fırında altı kızarana kadar pişirelim.
Yağlı Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















