Yağlı Gevrek

Yağlı Gevrek Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşamış margarin
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akını üzeri için)
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (alabildiğince)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (buğday /mısır )

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • Çörek otu

Yağlı Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta sarısı, yağ, su ve sirke uygun bir kaba alınır ve birbiriyle kadar karıştırılır.
  2. Ardından nişasta ve kabartma tozu,tuz şeker eklenir.
  3. Unu azar azar ek edip, kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru iki yağlı kağıt ortasında 1 cm kalınlıkta merdaneyle açın.
  5. Sonra hamuru kare biçimine getirmek için kesin. Ben 9 cm uzunlukta kestim.
  6. Daha sonra evvel yumurta akına akabinde susam/çörek otu karışımına bulayın.
  7. Tepsiye aralıklı dizin. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika denetimi pişirin.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Yağlı Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fiyonk Kurabiye
Keto Tavuk Köfte
Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan)
Patates Salatası
Tavuk Tabanlı Pizza
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2024 |