Yağlı Gevrek

Yağlı Gevrek Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram yumuşamış margarin
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akını üzeri için)
- 4 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sirke (elma)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (alabildiğince)
- 1 yemek kaşığı nişasta (buğday /mısır )
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
- Çörek otu
Yağlı Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta sarısı, yağ, su ve sirke uygun bir kaba alınır ve birbiriyle kadar karıştırılır.
- Ardından nişasta ve kabartma tozu,tuz şeker eklenir.
- Unu azar azar ek edip, kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamuru iki yağlı kağıt ortasında 1 cm kalınlıkta merdaneyle açın.
- Sonra hamuru kare biçimine getirmek için kesin. Ben 9 cm uzunlukta kestim.
- Daha sonra evvel yumurta akına akabinde susam/çörek otu karışımına bulayın.
- Tepsiye aralıklı dizin. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika denetimi pişirin.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Yağlı Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



