Yağlama ( Hazır Lavaştan)

Yağlama ( Hazır Lavaştan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet tortilla lavaş
  • 600 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates ya da konserve domates sosu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Yağlama ( Hazır Lavaştan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağımızı alalım ve kıymayı eze eze kavuralım pişince tane tane olması için.
  2. İnce ince doğradığımız soğan ve biberleri ekleyeli kavurmaya devam edelim.
  3. Salçayı ekleyelim biraz daha kavuralım.
  4. Kabuğu soyulmuş domates ya da sosu ekleyelim.
  5. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyelim suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatalım.
  6. Lavaşlarımızı tek tek tavada kızara kadar ısıtalım daha lezzetli oluyor.
  7. Sonrasında lavaşı tabağa alıp üzerine hazırladığımız içten koyalım.
  8. Bir lavaş bir içten olacak formda üst üste tüm gereçleri koyalım.
  9. Lavaşlar soğuk olmalı yoksa hamur olur.
  10. En son 4 e keselim ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  11. Yerken sarımsaklı yoğurt üzerine dökerek yiyelim.

Yağlama ( Hazır Lavaştan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli)
Hellim Peynirli Roka Salatası
Kaburgalı Kuru Dolma
Çiğköfte
Kıbrıs Tatlısı
Tas Kebabı
Hdabla | © 2025 |