Yağlama ( Hazır Lavaştan)
Yağlama ( Hazır Lavaştan) Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet tortilla lavaş
- 600 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates ya da konserve domates sosu
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Yağlama ( Hazır Lavaştan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağımızı alalım ve kıymayı eze eze kavuralım pişince tane tane olması için.
- İnce ince doğradığımız soğan ve biberleri ekleyeli kavurmaya devam edelim.
- Salçayı ekleyelim biraz daha kavuralım.
- Kabuğu soyulmuş domates ya da sosu ekleyelim.
- 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyelim suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatalım.
- Lavaşlarımızı tek tek tavada kızara kadar ısıtalım daha lezzetli oluyor.
- Sonrasında lavaşı tabağa alıp üzerine hazırladığımız içten koyalım.
- Bir lavaş bir içten olacak formda üst üste tüm gereçleri koyalım.
- Lavaşlar soğuk olmalı yoksa hamur olur.
- En son 4 e keselim ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
- Yerken sarımsaklı yoğurt üzerine dökerek yiyelim.
Yağlama ( Hazır Lavaştan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















