Yağ Yaktıran Tavuklu Salata
Yağ Yaktıran Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler
- Bir modül tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı silme köri
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı yağı
- 1 diş sarımsak
- 4 yaprak marul
- Yarım domates
- 1 salatalık
- İsteğe bağlı yeşil soğan maydanoz dereotu ekleyebilirsiniz
Salata sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığından az mayonez
- 1 tatlı kaşığı sirke (isterseniz limonda kullanabilirsiniz)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yağ Yaktıran Tavuklu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü julyen doğradım.
- Bir kabın içerisine aldım ve yoğurt ,tuz ,kırmızı toz biber, köri ,bir diş sarımsak rendeledim zeytinyağını da ekleyerek sosladim buz dolabında 1 saat sosuyla beklettim.
- Bir saat sonra bekleyen tavukları zeytin yağlı tavaya aldım ve kızartma sürecine başladım.
- 10 -15 dakikada artlı önlü pişti piştikten sonra ben tavukları lokmalık halde kestim siz isterseniz julyen halde tüketebilirsiniz.
- Salatanın yeşilliklerini yıkadım.
- Sonra doğrayarak tabağa aldım marul ,salatalık, domates ve soğan ekledim ben.
- Sosunuda başka bir kapta hazırladım.
- Yoğurt ,mayonez ,zeytinyağı ve sirke ile yaptım ben sosuna tuzunuda ekledim.
- En son sosu salatanin üstüne döktüm.
- Sosun üstüne kizarttigim soslu tavukları ekleyerek tabağımi hazır ettim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Yağ Yaktıran Tavuklu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






