Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan)
Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan) Tanımı İçin Malzemeler
- 3.5 – 4 su bardağı un (kontrolü ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 paket kuru maya (10 gram) yaş maya da olur
Üzerini için;
- Susam
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sunum için;
- Domates
- Beyaz peynir
- Salatalık
Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına un, tuz ve toz şekeri ekleyip elimizle karıştıralım daha sonra unun ortasını açalım ve içine; süt, sıcak su ve maya ekleyip karıştıralım, daha sonra elimizle yumuşak bir hamur yoğuralım ve üzerini örterek 30 dk mayalaması için dinlendirelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru 4 ‘ e bölelim ve beze haline getirelim.
- Tezgahın üzerine biraz susam serpelim ve birinci bezemizin üzerine de susam ekleyerek evvel elimizle sonra da oklava ile tabak büyüklüğünde açalım ve bıçak ile açtığımız bezeyi üçgen halinde 6 modüle bölelim ve başka bezelerimizi de bu formda yapalım.
- Daha sonra bir tavamızın içine sıvı yağımızı ekleyelim biraz kızdıralım.
- Kızdıktan sonra kestiğimiz üçgen biçimindeki pişilerimizi tek tek kızdırdığımız yağın içine ekleyelim gerili önlü güzelce kızartalım bir balon üzere şişen pişilerimiz hazır. 5 çayları için. Pazar kahvaltısı için yapabilirsiniz.
Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















