Yağ Çekmeyen Pişi
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerini karıştırın, çok sert olmayan bir hamur elde edin.
- 1 saat mayalamaya bırak hamur iki katına çıkana kadar dinlensin sıcaklığa bağlı mayalanma müddeti gecikebiliyor o yüzden ısı çok kıymetli.
- Mayalanan hamuru evvel bir iki kez yoğur havasını aldıktan sonra tezgah un serp hamuru aç 2 cm kalınlıkta olması kâfi sonra ikiye katla bir bardak ağzıyla biçim vererek kes (ben kurabiye kalıbı kullandım ).
- Kesilen hamurları hiç yerinden kaldırmadan üzerine pak bir bez ört yağ kızarana kadar kabarsın daha sonra kızgın yağda kızart deneyeceklere afiyet olsun 💫.
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












