Yağ Çekmeyen Pişi

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerini karıştırın, çok sert olmayan bir hamur elde edin.
  2. 1 saat mayalamaya bırak hamur iki katına çıkana kadar dinlensin sıcaklığa bağlı mayalanma müddeti gecikebiliyor o yüzden ısı çok kıymetli.
  3. Mayalanan hamuru evvel bir iki kez yoğur havasını aldıktan sonra tezgah un serp hamuru aç 2 cm kalınlıkta olması kâfi sonra ikiye katla bir bardak ağzıyla biçim vererek kes (ben kurabiye kalıbı kullandım ).
  4. Kesilen hamurları hiç yerinden kaldırmadan üzerine pak bir bez ört yağ kızarana kadar kabarsın daha sonra kızgın yağda kızart deneyeceklere afiyet olsun 💫.

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye (Videolu)
Fırında Sütlaç
Lor Peynirli Susamlı Kurabiye
Aşure
Tam Kıvamında Aşure Tarifi
Fırında Patlıcan Kebabı
Hdabla | © 2025 |