Yacan Aşı Çorbası

Yacan Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 kase kavurma (veya et suyu)
- Köri
- Zerdeçal
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Reyhan
- Tuz
- 2 lt su (bu kıvamına nazaran değişir)
Yacan Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben tüm materyalleri evvelce haşlamıştım. Haşlamadan yapacaksanız düdüklüdede yapabilirsiniz.
- Yağımızda soğanı ,salçayı kavuralım.
- İçerisine haşlanmış başka gereçleri ve baharatları ekleyip suyunu koyalım.
- Bu biçimde pişirelim.
Not; suyunu kıvam aldıkça ekleyebilirsiniz👌🏻.
Yacan Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
