Yaban Mersinli Muhallebi
Yaban Mersinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı yaban mersini
- 1 su bardağı tozşeker
- 1’5 çay bardağı nişasta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
Süslemek için;
- Yaban mersini
- Pasta süsü
Yaban Mersinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaban mersinini rondodan geçiriyoruz.
- Muhallebisi için derin bir tencereye süt, tozşeker, nişastayı, unu alarak karıştırıyoruz.
- Ocağa alıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın vanilin ekliyoruz.
- Pişen muhallebiyi kaselerin yarısını dolduracak biçimde 1 er kepçe paylaştırıyoruz.
- Ardından kalan muhallebiye rondodan geçirdiğimiz yaban mersinini aktarıyoruz.
- Kaselerin kalan kısmını dolduruyoruz.
- Üzerini süslüyoruz.
- Soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🤗.
Yaban Mersinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















