Yaban Mersinli Muhallebi

Yaban Mersinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1’5 çay bardağı nişasta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Süslemek için;

  • Yaban mersini
  • Pasta süsü

Yaban Mersinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaban mersinini rondodan geçiriyoruz.
  2. Muhallebisi için derin bir tencereye süt, tozşeker, nişastayı, unu alarak karıştırıyoruz.
  3. Ocağa alıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Pişmeye yakın vanilin ekliyoruz.
  5. Pişen muhallebiyi kaselerin yarısını dolduracak biçimde 1 er kepçe paylaştırıyoruz.
  6. Ardından kalan muhallebiye rondodan geçirdiğimiz yaban mersinini aktarıyoruz.
  7. Kaselerin kalan kısmını dolduruyoruz.
  8. Üzerini süslüyoruz.
  9. Soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🤗.

Yaban Mersinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı
Sulu Köfte
Köy Yoğurtlu Kek
Sebzeli Kek
Tek Tencerede Makarna One Pot Pasta Tarifi – Öğrenci Evlerinin Kurtarıcısı
Cookie Pie
Hdabla | © 2025 |