Yaban Mersinli Limonlu Kek

Yaban Mersinli Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı yoğurt(300gr)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı dolu mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 1 yahut 1,5 su bardağı yaban mersini (ölçüsü isteğinize kalmış)
  • Yarım limon rendesi ve suyu

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Yaban Mersinli Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta yumurtayı, yoğurdu ,şekeri, vanilin şekerini ve yağı ekleyip 1 dakika boyunca çırpın.
  2. Un, nişasta, kabartma tozu, yarım limon rendesi ve suyunu da öteki gereçlere ekleyip karıştırın. Karıştırma işi uzun sürmemeli ki kekin dokusu hoş ve kabarık olsun.
  3. Yaban mersinlerini de hamura ekleyip, spatulayla karıştırın. Dondurulmuş yaban mersini kullanacaksanız çözülmelerine gerek yok.
  4. Kek kalıbını hafif yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba dökün. Kek yaklaşık 50-60 dk pişecektir. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz. Pak çıkıyorsa pişmiş demektir🥰.

Yaban Mersinli Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Dondurma
Elmalı Tart
Kahke
Çikolatalı Kurabiye
Ağızda Eriyen Bisküvi Topları
Meat-bowl
Hdabla | © 2025 |