Yaban Mersinli Limonlu Kek

Yaban Mersinli Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı yoğurt(300gr)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı dolu mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin şekeri
- 1 yahut 1,5 su bardağı yaban mersini (ölçüsü isteğinize kalmış)
- Yarım limon rendesi ve suyu
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Yaban Mersinli Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kapta yumurtayı, yoğurdu ,şekeri, vanilin şekerini ve yağı ekleyip 1 dakika boyunca çırpın.
- Un, nişasta, kabartma tozu, yarım limon rendesi ve suyunu da öteki gereçlere ekleyip karıştırın. Karıştırma işi uzun sürmemeli ki kekin dokusu hoş ve kabarık olsun.
- Yaban mersinlerini de hamura ekleyip, spatulayla karıştırın. Dondurulmuş yaban mersini kullanacaksanız çözülmelerine gerek yok.
- Kek kalıbını hafif yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba dökün. Kek yaklaşık 50-60 dk pişecektir. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz. Pak çıkıyorsa pişmiş demektir🥰.
Yaban Mersinli Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


