Yaban Mersinli Limonlu Kek

Yaban Mersinli Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı yoğurt(300gr)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı dolu mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 1 yahut 1,5 su bardağı yaban mersini (ölçüsü isteğinize kalmış)
  • Yarım limon rendesi ve suyu

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Yaban Mersinli Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta yumurtayı, yoğurdu ,şekeri, vanilin şekerini ve yağı ekleyip 1 dakika boyunca çırpın.
  2. Un, nişasta, kabartma tozu, yarım limon rendesi ve suyunu da öteki gereçlere ekleyip karıştırın. Karıştırma işi uzun sürmemeli ki kekin dokusu hoş ve kabarık olsun.
  3. Yaban mersinlerini de hamura ekleyip, spatulayla karıştırın. Dondurulmuş yaban mersini kullanacaksanız çözülmelerine gerek yok.
  4. Kek kalıbını hafif yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba dökün. Kek yaklaşık 50-60 dk pişecektir. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz. Pak çıkıyorsa pişmiş demektir🥰.

Yaban Mersinli Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Ispanaklı Lor Peynirli Çıtır Börek
Dolma Yaprak Sarması
Dilim Ekmekli Mini Pizzalar
Öllüğün Körü
Muzlu Muhallebi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet