Yaban Mersinli Kek

Yaban Mersinli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (m)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Yaban Mersinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kasenin içine yumurta, toz şekeri, vanilya, limon suyu ek ederek birlikte 3 dakika yeterlice çırpın.
  2. Ardından karıştırma kasenin içine, sıvı yağ krema materyallerini ek ederek, birlikte tekrar çırpın. Yaban mersinin üzerine,1 yemek kaşığı nişasta, ek ederek birlikte karıştırıp bekletin.
  3. Son olarak elenmiş un, su, nişasta ek ederek, birlikte kek harcını, yavaşça çırpalım.
  4. Hazırlanan kek harcını, yağlı kare borcam tepsiye, dökün en son üzerine yaban mersini gezdirin.
  5. Önceden ısıtılmış, 170 derecede 45 dakika fırın kekini denetimli olarak pişirin. Afiyet olsun.

Yaban Mersinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Rulo Patates
İrmik Helvası
En Yumuşak Poğaça Tarifi
Kahve Yanı Kurabiyesi
Taze Fasulye (Videolu)
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |