Yaban Mersinli Kek
Yaban Mersinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta (m)
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı yaban mersini
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
Yaban Mersinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kasenin içine yumurta, toz şekeri, vanilya, limon suyu ek ederek birlikte 3 dakika yeterlice çırpın.
- Ardından karıştırma kasenin içine, sıvı yağ krema materyallerini ek ederek, birlikte tekrar çırpın. Yaban mersinin üzerine,1 yemek kaşığı nişasta, ek ederek birlikte karıştırıp bekletin.
- Son olarak elenmiş un, su, nişasta ek ederek, birlikte kek harcını, yavaşça çırpalım.
- Hazırlanan kek harcını, yağlı kare borcam tepsiye, dökün en son üzerine yaban mersini gezdirin.
- Önceden ısıtılmış, 170 derecede 45 dakika fırın kekini denetimli olarak pişirin. Afiyet olsun.
Yaban Mersinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









