Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ

Süsleme için;

  • Evde hangi meyveniz varsa olabilir (Ben muz ve çilek taraftarıyım)
  • Normal bir çikolata
  • Çikolata sos (hazır kullandım)

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yapmak için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz.
  2. Yumurtanın akını, vanilyanın yarısıyla mikserde köpürene kadar çırpıyoruz.
  3. Yumurtanın sarısıyla, toz şekeri de başka bir kapta çırpıyoruz.
  4. Yumurta akıyla, vanilya karışımının üzerine bu karışımı ve öteki tüm gereçleri döküp karıştırıyoruz ve hamurumuz hazır.
  5. Bu adımda hamuru yağladığımız waffle makinesine koyuyoruz ve pişiriyoruz.
  6. Pişen waffle hamurunun üzerine çikolata sürüyoruz.
  7. Dilediğiniz meyveleri koyuyoruz ve süslüyoruz,ucu bucağı açıktır süsleme büsbütün yaratıcılığınıza bağlı.

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotlu Ve Çilekli Kinoa Salatası
Sütsüz Krep
Puf Puf Poğaça
Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna
Avokado Kreması ( Enfes Bir Lezzet)
Tavuk Dünyası Şefin Tavası
Hdabla | © 2025 |