Waffle
Waffle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 1 su bardağı un
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı uygunca mikserle çırpalım.
- Sonra başka gereçlerde ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Yapışmaz bir tavayı çok az yağlayalım yağlamasanız da olur. Harçtan biraz koyarak kaşıkla da yayalım kalın olmaması için.
- Bir tarafı pişince zıt çevirelim. Öbür tarafıda pişince waffle hamurunu alarak çabucak sürülebilir çikolatayla kaplayalım.
- Hemen sürerseniz hamurun sıcaklığıyla çikolata eriyip daha hoş sürülür.
- Üzerine dilediğiniz meyveleri koyabilirsiniz. İster benim üzere katlayarak ister açık waffle yapın farketmez.
- Üzeri için de sürülebilir çikolatayla olağan kare çikolatayı benmari yolu eritip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






