Vişneli Turta

Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 200 gram tereyağ (yumuşamış oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4,5/5 du bardağı un (klasik 200 ml su bardağı)

Vişneli sos:

  • Yarım kilo vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 yemek kaşığı (nişastayı sulandırmak için 3-4 yemek kaşığı su)
  • 1 su bardağı şeker

Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce vişneli sosunuzu yapalım vişneleri ve şekeri kaynayana kadar pişirip kaynayınca üzerine sulandırdığımız nişastayı döküyoruz ,2- 3 dakikada bu halde karıştırarak kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Sonra un hariç bütün materyalleri bir ortaya getirip karıştırıyoruz .
  3. Sonra onu ekliyoruz karıştırarak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuzun bir kısmını ayırıp iki yağlı kağıt ortasında açıp keserek buzdolabına koyalım, o esnada yaptığımız hamuru tart kalıplarında şekillendirelim .
  5. Üzerine soğuyan vişne sosu döküp en üst kısma da dolapta kestiğimiz hamurları koyalım .
  6. 180 derece ısıda kızarana kadar altüst pişirelim pişen tartların üzerine soğuyunca pudra şekeri serpelim.

Deneyenlere yiyenlere afiyet olsun.

Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Ve Tulum Peynirli Kereviz Salatası (5 Dakikada Hazır)
Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide
Hamur Derdi Olmadan Pratik Lahmacun
Damla Damla Çikolatalı Cevizli Kek
Çilekli Çikolata Barı
Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |