Vişneli Turta

Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 200 gram tereyağ (yumuşamış oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4,5/5 du bardağı un (klasik 200 ml su bardağı)
Vişneli sos:
- Yarım kilo vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 yemek kaşığı (nişastayı sulandırmak için 3-4 yemek kaşığı su)
- 1 su bardağı şeker
Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce vişneli sosunuzu yapalım vişneleri ve şekeri kaynayana kadar pişirip kaynayınca üzerine sulandırdığımız nişastayı döküyoruz ,2- 3 dakikada bu halde karıştırarak kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra un hariç bütün materyalleri bir ortaya getirip karıştırıyoruz .
- Sonra onu ekliyoruz karıştırarak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun bir kısmını ayırıp iki yağlı kağıt ortasında açıp keserek buzdolabına koyalım, o esnada yaptığımız hamuru tart kalıplarında şekillendirelim .
- Üzerine soğuyan vişne sosu döküp en üst kısma da dolapta kestiğimiz hamurları koyalım .
- 180 derece ısıda kızarana kadar altüst pişirelim pişen tartların üzerine soğuyunca pudra şekeri serpelim.
Deneyenlere yiyenlere afiyet olsun.
Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


