Vişneli Tart Kek

Vişneli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Sosu için;
- 2 su bardağı vişne suyu(herhangi bir meyve suyu da olur)
- 2 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtayı düzgünce çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ,süt ekleyelim çırpalım daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
- üzerine kabartma tozunuda koyup karıştıralım.
- Hamurumuz yağladığımız kalıbımıza(ben yağlı kağıt koydum) boşaltılır .
- 170 derecede 20 dakika pişirilir.
- Bir tencereye vişne suyumuz ve nişastayı koyup kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz ılıkken sosumuzu üzerine döküyoruz, buz dolabında 1 saat soğumasını bekliyor ve servis yapıyoruz afiyet olsun.
Vişneli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





