Vişneli Tart Kek

Vişneli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 2 su bardağı vişne suyu(herhangi bir meyve suyu da olur)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Vişneli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı düzgünce çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ,süt ekleyelim çırpalım daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
  3. üzerine kabartma tozunuda koyup karıştıralım.
  4. Hamurumuz yağladığımız kalıbımıza(ben yağlı kağıt koydum) boşaltılır .
  5. 170 derecede 20 dakika pişirilir.
  6. Bir tencereye vişne suyumuz ve nişastayı koyup kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Kekimiz ılıkken sosumuzu üzerine döküyoruz, buz dolabında 1 saat soğumasını bekliyor ve servis yapıyoruz afiyet olsun.

Vişneli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Dolma (Antep Usulü)
Mozaik Pasta
Tek Hamurdan Ağızda Dağılan Şekilli Kurabiyeler
Bisküvili Pasta
Meyveli Puding Tarifi
Pezzik Cacığı
Hdabla | © 2025 |