Vişneli Tart Kek

Vişneli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 2 su bardağı vişne suyu(herhangi bir meyve suyu da olur)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Vişneli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı düzgünce çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ,süt ekleyelim çırpalım daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
  3. üzerine kabartma tozunuda koyup karıştıralım.
  4. Hamurumuz yağladığımız kalıbımıza(ben yağlı kağıt koydum) boşaltılır .
  5. 170 derecede 20 dakika pişirilir.
  6. Bir tencereye vişne suyumuz ve nişastayı koyup kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Kekimiz ılıkken sosumuzu üzerine döküyoruz, buz dolabında 1 saat soğumasını bekliyor ve servis yapıyoruz afiyet olsun.

Vişneli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Tam Buğday Unlu Pancake
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Efibadem Kurabiyesi
Pankek Tatlısı
Fırın Poşetinde Türlü Tarifi
Tas Kebabı
Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.