Vişneli Tart Kek

Vişneli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Vişneli sos için:

  • 5 yemek kaşığı vişne
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su

Vişneli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce vişneli sosu hazırlayalım.
  2. Bir tencereye vişne ve yarım su bardağı suyu alalım kaynatalım.
  3. Ayrı bir yerde yarım şu bardağı su ile 1 yemek kaşığı nişastayı yeterlice çırpalım.
  4. Çırptığımız nişastalı suyu vişnenin içine yavaşça karıştıra karıştıra ekleyelim.
  5. Sos koyu kıvam alınca kaynayınca altını kapatalım ve blenderdan geçirelim.Sos hazır.
  6. Keki için:3 yumurta ve 6 yemek kaşığı şekeri güzelce çırpalım.
  7. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyelim çırpalım.
  8. Kabartma tozu ve vanilya yı ekleyelim çırpalım.
  9. Un ekleyelim ve çırpalım.
  10. Keki yağlanmış tart kalıbına dökelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirelim.
  12. Pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  13. Fırından çıkan keki sıcaklığı gittikden sonra 1 çay bardağı süt ile ıslatalım ve üzerine vişneli sosu dökelim.
  14. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben beyaz çikolata sosu döküp hal verdim.

Vişneli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Gevreği Çıtır Kurabiye
Ispanaklı Kek
Ispanaklı Köstebek Pasta
Pankek Pizza
Taze Fasulye
Saçaklı Tatlı
Hdabla | © 2024 |