Vişneli Tart Kek

Vişneli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Vişneli sos için:
- 5 yemek kaşığı vişne
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Vişneli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce vişneli sosu hazırlayalım.
- Bir tencereye vişne ve yarım su bardağı suyu alalım kaynatalım.
- Ayrı bir yerde yarım şu bardağı su ile 1 yemek kaşığı nişastayı yeterlice çırpalım.
- Çırptığımız nişastalı suyu vişnenin içine yavaşça karıştıra karıştıra ekleyelim.
- Sos koyu kıvam alınca kaynayınca altını kapatalım ve blenderdan geçirelim.Sos hazır.
- Keki için:3 yumurta ve 6 yemek kaşığı şekeri güzelce çırpalım.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyelim çırpalım.
- Kabartma tozu ve vanilya yı ekleyelim çırpalım.
- Un ekleyelim ve çırpalım.
- Keki yağlanmış tart kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirelim.
- Pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir.
- Fırından çıkan keki sıcaklığı gittikden sonra 1 çay bardağı süt ile ıslatalım ve üzerine vişneli sosu dökelim.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben beyaz çikolata sosu döküp hal verdim.
Vişneli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








