Vişneli Tart

Vişneli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 4 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Yarım kilo çekirdekleri ayıklanmış vişne (dondurulmuş olabilir)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı silme nişasta
  • Yarım çay bardağı su

Vişneli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri rondoda güzelce un haline getiriyoruz.
  2. Tereyağını ekleyip elimizle güzelce yoğuruyoruz.
  3. Borcam ya da kelepçeli kalıba bastırarak her tarafını eşit halde yayıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Muhallebi için gerekli tüm materyalleri kaynayı yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  5. Ilıyınca tekrar dolaba kaldırıyoruz.
  6. Üzeri için çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ocağa alıp şekeri ekleyerek vişneler hafif yumuşayana kadar kısık ateşte orta sıra karıştırıyoruz.
  7. Üzerine suyla açtığımız nişastayı ekleyip jölemsi kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. (kıvamın yoğunluğuna nazaran gerekirse biraz daha nişasta açıp dökebiliriz).
  8. Jölemizi de kabımızın üzerine eşit formda yayarak tekrar dolaba kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Vişneli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye (Nefis)
Hindistan Cevizli Islak Kek
Susamlı Pizza Poğaça
Meyveli Kek
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği
Sodalı Köfte İçi Sulu Sulu Yumuşacık
Hdabla | © 2025 |