Vişneli Pasta
Vişneli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kadar un
Kreması için;
- 2 paket sıvı krema ( yağlı)
- 250 gram sütlü çikolata
- 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
Vişneli sos için;
- 1 kase vişne
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 su bardağı su
- Keki ıslatmak için bir su bardağı süt
Vişneli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekini hazırlıyoruz yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım akabinde un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım hazırlanan kek harcımızı yağlı kağıt serili kalıbımıza dökelim.
- 170 derecede pişirelim. Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
- Krema ve pudra şekerini çırpmaya başlayalım hafif kıvam alınca benmari tarzı erittiğimiz çikolataları da ekleyip kremşanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Hazırladığımız kremayı kenara alıp, pişen kekimizi soğuduktan sonra süt ile ıslatalım ve kremasını üzerine ekleyelim.
- Hazırladığımız pastanın vişneli sosu için küçük bir tencereye vişneyi şekeri alalım nişastayı 1 su bardağı suda çözdürdükten sonra vişnelerin üzerine ekleyip, ocakta kıvam alana kadar pişirelim. Piştikten sonra tereyağını ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan sosu pasta ile birleştirelim ve pastamız hazır 🤗.
Vişneli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










