Vişneli Mekik

Vişneli Mekik Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (8 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı badem unu
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Taze yahut dondurulmuş vişne (isteğe nazaran yaban mersini de kullanabilirsiniz)

Vişneli Mekik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Daha sonra yumurtayı ekleyip karıştırın.
  3. Badem ununu da ekleyin ve karıştırın.
  4. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip karıştırın.
  5. Unun yarısını ekledikten sonra kabartma tozunu ve unun tamamını ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Mekik kabınıza üstünde hafif bir boşluk kalacak formda dökün.Not: benim kalıbım yoktu bu yüzden olağan cupcake kabı kullandım.
  7. Kalıba döktüğünüz hamurların içine 2-3 vişne koyun.
  8. 190 derecede evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. (fırından fırına pişme müddeti değişiyor. Yaklaşık 15-20 dk).

Vişneli Mekik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Browni
Yulaflı Muzlu Kurabiye (Un Ve Şeker Yok)
Özel Soslu Somon
Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi
Pamuk Poğaça
Airfrey’de Patates Kızartması
Hdabla | © 2025 |