Vişneli Kup Tatlısı

Vişneli Kup Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Alt muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 200 gram krema
Vişne sosu için;
- 2 su bardağı vişne
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Vişneli Kup Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebisi için bir orta uzunluk tencereye vanilin ve krema hariç bütün gereçleri koyup uygunca karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocağın altını açıp pişirmeye başlıyoruz.
- Pişirirken karıştırmaya devam ediyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca kremayı ekleyip bir iki kere tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz son sefer karıştırıp kaplarımıza eşit bir formda döküyoruz.
- Sonrasında vişne sosu için vişneyi sos tenceremize alıp üstüne şekeri ilave ediyoruz.
- Ayrı bir kasede suyu ve nişastayı karıştırıp nişastanın çözülmesini sağladıktan sonra sos tenceremize bu karışımı döküp ocağın altını açıyoruz.
- Ara orta karıştırarak kaynamaya başlayıp gö göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
- Biraz soğuttuktan sonra kaplara döktüğümüz muhallebinin üzerine vişne sosumuzu da eşit bir halde döküyoruz.
- Dolapta 1 saat dinlenmesi mümkünse bir gece dinlenmesini sağlıyoruz.Afiyet olsun.
Vişneli Kup Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

