Vişneli, Frambuazlı Brownie Tarifi

Vişneli, Frambuazlı Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram bitter çikolata
- 100 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 kase vişne & frambuaz karışımı
- Fındık & ceviz (isteğe bağlı)
Vişneli, Frambuazlı Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritin. Erittiğiniz tereyağının içine bitter çikolatayı ekleyin ve çikolata büsbütün eriyene kadar karıştırın. Karışımı kenara alıp biraz soğumaya bırakın.
- Bir kaba yumurtaları kırın ve üzerine şekeri ekleyerek mikserle yeterlice çırpın. Köpük köpük ve açık renkli bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Vanilyayı ve unu ekleyerek spatula yahut mikserin düşük ayarıyla karıştırın.
- Eritilmiş çikolatalı karışımı unlu karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Vişne, frambuaz ve fındık-ceviz karışımının yarısını hamurun içine ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
- Karışımı küçük borcam kabına dökün.
- Kalan vişne, frambuaz ve fındık-cevizleri brownie’nin üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 160°c fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, akabinde dilimleyerek servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!.
Vişneli, Frambuazlı Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







