Vişneli Çikolatalı Köpük Pasta

Vişneli Çikolatalı Köpük Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 3 yemek kaşık kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Mousse kreması:
- 2 kutu %35 yağlı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket 100 gram sütlü çikolata 60 gram da bitter çikolata
Vişne sos:
- 300 gram vişne
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Vişneli Çikolatalı Köpük Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için:Yumurta ve şeker rengi açılana kadar çırpalım.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim ve hamurumuzu kalıba alalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk pişirelim her fırın farklı denetimli pişirin.
- Kelepçeli kalıptan çıkartıp kekimizi ayarlanabilir pasta kalıbımızın içine alalım ve sıcak keki 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.
- Krema için: çikolataları benmari adabı eritelim.
- Daha sonra kremaları pudra şekeri ile birlikte yüksek bölümde 5-6 dk kabarana çırpalım.
- Benmari yolu erittiğimiz çikolataları yavaş yavaş ekleyelim.
- Ardından kremayı kekin üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım.
- Üzeri için vişneli sosunu hazırlayalım vişneleri bir tencereye koyup bir bardak suda bir kaşık nişasta açalım ve vişnelerin üzerine dökelim.
- Şekeri de ekleyerek kısık ateşte kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim sos soğuduktan sonra pastanın üzerinde dökelim 1 gece dolapta bekletelim.
Vişneli Çikolatalı Köpük Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


