Vişneli Ayva Tatlısı

Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Vereceğim tanım 3 adet ayva için;

  • 3 adet ayva
  • 6 küçük kahve fincanı toz şeker
  • Yaklaşık 2 küçük kahve fincanı su
  • Ayvanın çekirdekleri
  • 3-4 tane karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • Yaklaşık 3-4 yemek kaşığı vişne

Üzeri için;

  • Kaymak ve antep fıstığı tozu

Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba çokça su eklenir. Yarım limonun suyu, bu suya ek edilir.
  2. Ayva yıkanır, uzunluğuna ikiye düzgünce bölünür.
  3. Kabuğu soyulur. Orta çekirdek kısmı ayvanın formunu zedelemeden temizlenir.
  4. Bu esnada çekirdekler bir kenarda toplanır.
  5. Çekirdekleri tatlının hem renk alması hem de kıvamı için pişirirken kullanacağız.
  6. Temizlenen ayvalar, başkalarının hazırlanması sırasında kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  7. Geniş bir tencerenin tabanına şeker serilir.
  8. Üzerine çukur kısımları üste gelecek halde ayvalar dizilir.
  9. Ayvanın çukur kısımlarına ikişer üçer vişne yerleştirilir.
  10. Kalan vişne tencereye eklenir. Su ek edilir.
  11. Karanfil, ayva çekirdekleri ve çubuk tarçın eklenerek, tencere ocağa alınır.
  12. Kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  13. 10 dakika bu biçimde pişirilir.
  14. 10 dakika sonunda ayvalar dikkatlice karşıt çevrilir.
  15. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirilir.
  16. Tekrar aksisi çevrilen ayvalar, kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir. Ocak kapatılır.
  17. Soğuyana kadar tencere kapağı kapalı olarak bekletilir.
  18. Soğuyan ayva tatlısı servis tabağına vişne, karanfil ve çubuk tarçın, tencerede bırakılarak alınır.
  19. Ayvanın çukur kısmı kaymak ile doldurulur. Üzerine antep fıstığı tozu serpilir.

Sağlık ve afiyetle 🌺.

Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Gelin Pastası
Mis Gibi Kokusuyla Portakallı Kek
Kabak Oturtma
Vişneli Muhallebi
Orman Merveli Turta
Hdabla | © 2024 |