Vişne Soslu Yaz Tatlısı

Vişne Soslu Yaz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebili için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşık un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krem şanti

Vişne sosu için;

  • 1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım bardak şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Alt tabanı için;

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vişne Soslu Yaz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi gereçlerinde krem şanti ve vanilya hariç başka gereçleri uygun bir tencereye koyalım göz göz olup kaynayana kadar pişirelim.
  2. Ocağı kapatıp vanilya ekleyip karıştıralım.
  3. Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi koyup çırpıcı ile kıvam alana kadar çırpalım.
  4. Vişne sosu için nişasta hariç bütün gereçleri sos tenceresine alalım kaynayana kadar pişirelim.
  5. Kaynadıktan sonra nişastayı ekleyelim yoğunlaşıp biraz daha pişirdikten sonra altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.
  6. Alt tabanı için bisküviyi rondodan geçirelim karıştırma kabına alalım içine bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı koyalım karıştıralım.
  7. Borcamın altını hafif ıslatıp bisküviyi dökelim, üzerine baskı uygulayarak düzeltelim.
  8. Muhallebiyi dökelim.
  9. En son soğumuş vişne sosunu dökelim üzerini duzeltip soğuması için 2veya 3 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun 🫠.

Vişne Soslu Yaz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Malzemeyle Yalancı Acıbadem Kurabiyesi
Çeşit Çeşit Poğaça
Havuçlu Şehriye Pilavı
Porsiyonluk Mini Alman Pastası
Mor Lahana Tarator (Meze)
Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |