Vişne Soslu Yaz Tatlısı
Vişne Soslu Yaz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebili için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşık un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem şanti
Vişne sosu için;
- 1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne
- Yarım su bardağı su
- Yarım bardak şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Alt tabanı için;
- 3 paket burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Vişne Soslu Yaz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi gereçlerinde krem şanti ve vanilya hariç başka gereçleri uygun bir tencereye koyalım göz göz olup kaynayana kadar pişirelim.
- Ocağı kapatıp vanilya ekleyip karıştıralım.
- Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi koyup çırpıcı ile kıvam alana kadar çırpalım.
- Vişne sosu için nişasta hariç bütün gereçleri sos tenceresine alalım kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra nişastayı ekleyelim yoğunlaşıp biraz daha pişirdikten sonra altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.
- Alt tabanı için bisküviyi rondodan geçirelim karıştırma kabına alalım içine bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı koyalım karıştıralım.
- Borcamın altını hafif ıslatıp bisküviyi dökelim, üzerine baskı uygulayarak düzeltelim.
- Muhallebiyi dökelim.
- En son soğumuş vişne sosunu dökelim üzerini duzeltip soğuması için 2veya 3 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun 🫠.
Vişne Soslu Yaz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












