Vişne Soslu Muhallebi

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin (kaynamaya başlayınca)
  • 1 paket şekerli vanilin ( kaynamaya başlayınca)
  • 1 kutu krema (ocağın altı kapalı iken)
  • İsteğe bağlı bisküvi

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı vişneli meyve suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, un ve nişastayı ocakta kaynamaya kadar karıştıralım ,kaynadıktan sonra margarin ve şekerli vanilinin ekleyelim ,margarin eriyen kadar karıştıralım.
  2. Kıvam alan muhallebimize bir kutu kremayı boşaltalım (ocaktan indikten sonra ) ve güzelce karıştıralım.
  3. Pişen muhallebimizi bardaklara eşit bi biçimde dökelim bi bisküvi bi muhallebi yaptım ben.
  4. Üzeri için vişne suyuna şeker ve nişastayı ekleyelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Bisküvili muhallebimizin üzerine eşit bir biçimde dökelim.
  6. En az dört saat buzdolabında dursun sonra afiyetle yiyin afiyet olsun🥰.

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna – Fesleğenli Domates Sos, Sarımsak Ve Parmesan
Portakallı Kış Salatası
Körili Tavuk Makarna Menüsü
Peynirli Çıtır Börek
Bebeklere Pırasa Yemeği
Patates Kavurma
Hdabla | © 2025 |