Vienna Kurabiyesi

Vienna Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 g tereyağı (oda sıcaklığında)
- 80g pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta beyazı
- 250g un
- 1 tutam tuz
- 200g bitter yahut sütlü çikolata (isteğe bağlı, süsleme için)
Vienna Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını bir kaba alın ve pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurta beyazını ekleyin ve karıştırın.
- Vanilin, un ve bir tutam tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru yıldız uçlu bir sıkma torbasına koyun. Yağlı kağıt serili tepsiye istenilen formlarda sıkın (çubuk, halka yahut s biçiminde olabilir)
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Hafif kızardığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Çikolatayla süsleme (isteğe bağlı) için; çikolatayı benmari metodu eritin. Kurabiyelerin uçlarını erimiş çikolataya batırın ve yağlı kağıdın üzerine koyarak donmasını bekleyin.
- Kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Vienna Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

